De leukste kook(e-)boeken

Dat er een hoop kookboeken op de markt zijn wist u misschien al wel. Maar wist u dat er ook een hoop e-boeken zijn die volstaan met de lekkerste gerechten en handigste tips voor in de keuken? Deze boeken zijn soms zelfs alleen als e-boek te verkrijgen en daarom ga ik in dit artikel in op goed beoordeelde kookboeken en de voordelen van een e-reader in de keuken.

[IMAGE=fPCUHXfuf0Jj.jpeg]

De kookbijbel-serie

[IMAGE=dxMEwicl4uvn.jpeg]

Er bestaat een hele serie kookboeken, elk met een ander thema. Zo bestaat er een bakbijbel, een groentebijbel, koekjesbijbel, pizzabijbel, etcetera etcetera. Deze boeken vallen onder één serie van dezelfde uitgever, maar hebben elk een andere auteur. Zo is de bakbijbel geschreven door Rutger van den Broek die in 2013 het eerste seizoen Heel Holland Bakt won. Het boek is razend populair met alleen maar lovende reacties en beoordelingen op websites waar dit boek te verkrijgen is. Het boek kost slechts €9,99. Voor meer inspiratie en tips, kijk dan eens op jeeigentaart.nl.

Nooit meer diëten

Dit boek is geschreven door Sandra Bekkari en bestaat uit drie delen. Het boek bevat 60 recepten die in het teken staan van gezond en lekker eten en die makkelijk te bereiden zijn. De auteur belooft bij deze gerechten achteraf meer energie te hebben en ook gewicht te verliezen. Ook bij dit boek zijn er alleen maar positieve reacties die aangeven dat bij het gebruiken van deze gerechten mensen zich inderdaad fitter en gelukkiger voelden. Dit boek kost €19,95.

Puur Pascale

Dit boek is geschreven door Pascale Naessens, die naast schrijfster ook shiatsu-therapeute en consulente in leefgewoonten is. Hoewel de focus op genieten van eten ligt zijn alle recepten wel gezond en verantwoord. Voor mensen die afvallen als doel hebben is dit boek misschien niet helemaal geschikt, aangezien de voedingswaarden per recept niet genoemd worden. De gerechten zijn mooi weergegeven in sfeerbeelden en stralen uit dat eten vooral gezellig is. Ook wordt de geschiedenis van voeding uitgelegd en waarom bepaalde ingrediënten gebruikt worden. Het boek kost €19,99 en is bij bijna elke boekhandel online verkrijgbaar.

Het voordeel van werken met een e-boek in de keuken is dat het minder ruimte in beslag neemt, zowel op het aanrechtblad als in de keukenkastjes. Niet iedereen heeft ruimte om kookboeken in de boekenkast te stallen, daarom is een e-reader echt ideaal. Bovendien bestaan er e-reader houders, zodat je gemakkelijk het recept kunt volgen en ook niet zo snel op de e-reader zult knoeien. Mocht dat trouwens wel het geval zijn, dan kunt u dat heel eenvoudig met een doekje er weer af vegen. Ook zijn e-boeken goedkoper dan fysieke exemplaren waardoor u geld bespaart en dus ook meer exemplaren aan kunt schaffen. Dat is voor variatie in de keuken een mooie bijkomstigheid. Ook zijn er gratis e-boeken legaal verkrijgbaar via.