E-boeken lezen op een laptop of pc

Wanneer je e-boeken wilt lezen op een ander apparaat dan een e-reader of tablet is dat uiteraard ook mogelijk. Het is misschien niet de meest handige manier, toch kan het zijn dat dit je voorkeur draagt. De meeste e-boeken zijn gemaakt in het zogenaamde ePub-formaat. Dit formaat e-boeken lees je het prettigst op tablets en e-readers, maar het is ook mogelijk ze te lezen op een apparaat als je pc, een refurbished macbook air of een andersoortige laptop.

Om e-boeken in ePub-formaat te kunnen openen op een laptop of pc heb je echter wel een zogenoemde ePub Reader nodig. Dit is een stukje software dat je kunt downloaden en er zijn inmiddels diverse programmaatjes op de markt.

Adobe Digital Editions

Adobe en zijn Digital Editions is wellicht de meestgebruikte software wanneer het gaat om het openen en weergeven van e-boeken, digitale kranten en andere digitale publicaties op laptops en computers. Daarnaast kun je er ook beveiligde e-boeken mee openen en deze vervolgens overzetten naar een e-reader.

Calibre

De software genaamd Calibre is een wat uitgebreidere beheersoftware voor e-boeken in meerdere soorten bestandsformaten. Met Calibre kun je niet alleen e-boeken van je computer overzetten naar je e-reader, maar je kunt deze ook direct openen. Ook het converteren naar andere bestandsformaten en het aanpassen van de metadata is mogelijk met Calibre. Kortom, een heel compleet stukje e-boekensoftware.

FBReader

De FBReader is een zeer versimpelde ePub viewer, welke geschikt is voor diverse soorten apparaten. Onder andere op de pc en laptop helpt dit programmaatje je moeiteloos e-boeken te lezen. Je opent de ePub-bestanden zonder problemen om ze vervolgens te lezen op ja laptop of pc. Er zijn diverse varianten van de FBReader te downloaden, elk geschikt voor een specifiek platform.