Tips voor het kopen van een e-reader

Als je eenmaal zover bent dat je een goede e-reader wilt gaan kopen, wil je zeker weten dat je de beste keuze maakt. Om dit te kunnen doen is het goed over een aantal dingen na te denken. Door de voor- en nadelen van verschillende producten af te wegen zal je uiteindelijke keuze de juiste zijn. Gebruik daarnaast de volgende handige tips om je perfecte e-reader te kopen.

Kies de juiste extra accessoires

Nadat je eenmaal een e-reader hebt aangeschaft kun je soms extra accessoires toevoegen. Deze maken het gebruik nog prettiger, en beschermen ook tegen eventuele schade of vallen. Hierdoor verzorg je het apparaat beter waardoor het zeker een langere levensduur zal hebben. Een goede, stevige hoes is daarom zeker een must. Daarnaast kan een goede lader niet ontbreken. Wanneer je onderweg van plan bent de e-reader veel te gaan gebruiken, zorg dan dat je altijd een mobiele lader of powerbank hebt. Dan zul je namelijk nooit met een leeg apparaat komen te zitten. Je kunt dus net zolang doorlezen als je zelf wilt.

Verzeker je e-reader

Een ongeluk zit helaas in een klein hoekje, ook al koop je een hoesje. Daarom is het verzekeren van een e-reader, zeker omdat dit een aardig grote uitgave is, geen overbodige luxe. Mocht je bijvoorbeeld ook je mobiele telefoon en laptop hebben verzekerd dan heb je vaak een verzekering voor al je mobiele apparatuur. In dit geval zal de e-reader hieronder vallen. Weet je het niet zeker, dan kun je dit natuurlijk bij je verzekeraar navragen. Anders is het altijd nog mogelijk een losse verzekering aan te vragen.

Zorg dat je de juiste bestanden kunt downloaden

Let er goed op dat de e-reader die je kiest geschikt is voor de juiste bestandstypes. Sommige e-boeken zijn in PDF format en weer andere in epub-format. Er zijn nog andere formats ook maar deze twee komen het meeste voor. Daarom is het erg praktisch om te weten of een bepaald apparaat beide ondersteund of slechts voor een enkel type bestanden geschikt is.

Ga voor een mooi formaat

Omdat je alles voortaan vanaf je e-reader gaat lezen, wil je zeker weten dat deze prettig is qua formaat. Kies er daarom een die goed in de hand ligt. Zo kun je voor een iets kleiner formaat gaan als je dit liever hebt of voor een exemplaar wat juist wat ruimer is.