De leukste e-boeken over hoe je kunt stoppen met roken

Beste e-boekenliefhebber, het kan zijn dat je verslaafd bent aan roken en dat je dolgraag van deze verslaving af wilt. Als e-boekenliefhebber houd je ervan om het ene e-boek na het andere te lezen, dus waarom zou je niet eens een e-boek gaan lezen over hoe te stoppen met roken?

Het alternatief?

Het is een groot aantal rookverslaafden gelukt om te stoppen met roken. Nu is het wel zo dat de meeste ex-rokers een alternatief hebben gevonden: ze kopen voortdurend Zone X doosjes om hun ‘honger’ naar nicotine te stillen. Zone X heeft hen van hun rookverslaving verlost, zeg maar. Echter, van (nicotine)verslaving is nog steeds sprake. Ga voor jezelf na of jij het op deze manier wilt oplossen.

Opluchting!

Er zijn auteurs die interessante boeken hebben geschreven om fervente rokers te helpen om van hun verslaving af te komen. Een van die schrijvers is Jan Geurtz. Hij schreef het boek “De opluchting” waarvan je hier het eerste hoofdstuk kunt beluisteren. In zijn jongere jaren heeft Geurtz orthopedagogiek en wetenschapsfilosofie gestudeerd en is daarna jarenlang werkzaam geweest in de verslavingszorg. Het genoemde boek is ook verkrijgbaar als e-boek.

Mindful stoppen

Ook de Belgische schrijver en coach Luc Rombaut heeft een interessant boek geschreven over hoe je kunt stoppen met roken. De titel van het boek luidt “Mindful stoppen met roken en er nog van genieten ook…” en zal de nieuwsgierigheid van menig roker wekken! Rombaut pleit ervoor je niet te verzetten wanneer je weer een sigaretje opsteekt maar er juist ‘mindful’ van te genieten. Immers, ‘what you resist, persists’….

Tips voor e-boeken