Uitgeverij voor e-books

Er worden door steeds meer mensen e-books gelezen zodat de vraag hiernaar groeit. Tevens zijn er veel auteurs die een e-book willen uitgeven maar geen verstand hebben van de technische uitvoering daarvan. En iedere schrijver wil dat het eind resultaat er perfect uitziet of dit nu een papieren boek is of een digitale versie. Sommige auteurs geven hun e-book geheel in eigen beheer uit en anderen zoeken hierbij hulp van een gespecialiseerde uitgever. De kosten van een e-book zijn lager en dit maakt het financieel gunstiger voor alle partijen.

Tips om een uitgeverij voor e-books te beginnen

Denk goed na welke service je als uitgever biedt en welke ondersteuning je de auteurs biedt. Je kunt puur en alleen de digitale lay-out verzorgen of ook inhoudelijk het manuscript beoordelen. Dit zijn verschillende expertises zodat het kan zijn dat je hiervoor personeel moet aannemen.

Maak een begroting met alle uitgaven die er zullen komen en breng de te verwachten inkomsten in kaart. Stel aan de hand daarvan de prijs van een e-book samen en maak daarin een redelijk verdien percentage voor de auteur.

Huur een kantoor om afspraken te maken met de auteurs waarvan je de e-books gaat uitgeven. Het is altijd beter om in ieder geval één keer persoonlijk contact te hebben. Huur van een kantoor kan zo tijdelijk als je zelf wilt en hiermee hou je de totaal kosten ook weer laag. Ook als je personeel in dienst hebt kan de huur van een kantoor een noodzaak zijn om je werknemers een werkplek te bieden.

Wees heel duidelijk tegen de auteurs over de kosten en de taakomschrijving van de uitgeverij. Om veel e-books te kunnen verkopen, zul je contracten met zoveel mogelijk auteurs moeten leggen. Dus het is erg belangrijk dat de auteurs tevreden zijn. Wanneer ze meerdere boeken schrijven zullen ze bij je terugkomen en zullen ze je promoten bij andere schrijvers waar ze contact mee hebben.