E-boeken lezen op je smartphone

In het begin moesten mensen heel erg wennen aan het lezen van een boek op een e-reader. Ze waren gewend om het boek fysiek in hun handen te hebben. Toch zagen ze al snel de voordelen van het op die manier lezen van boeken. Zeker als je op vakantie ging. In plaats van maximaal drie zware boeken in de koffer, was het nu ineens mogelijk om tientallen boeken mee op vakantie nemen.

Van e-reader naar smartphone

Voor diezelfde mensen is het lezen van een boek op een mobiele telefoon weer een stap die ze moeten nemen. Ook al doen ze vaak al alles op hun smartphone, het lezen van een boek op hun mobiel lijkt toch minder comfortabel. Toch komen ze erachter dat als ze wel boeken gaan lezen op hun smartphone, dit ook weer voordelen biedt.

De voordelen van lezen op je smartphone

Op je telefoon heb je bijna overal internet en kun je nieuwe boeken downloaden. Met een speciale app op je smartphone, heb je dezelfde voordelen tijdens het lezen van boeken. Je hebt een overzichtelijke bibliotheek, de mogelijkheid om de grootte van de letters aan te passen en je kunt veel meer boeken meenemen op vakantie. Je smartphone heb je meestal overal bij je, dus kun je ook overal een boek lezen, waar en wanneer je er maar behoefte aan hebt. Het formaat van het boek maakt niet, je installeert gewoon de apps van Kindle én Kobo. Met een van die leuke telefoonhoesjes is je mobiel goed beschermd en heb je overal leesvoer bij je, zelfs op het strand, bij het zwembad of in de wachtruimte van de tandarts.