Wat is Amazon Kindle en wat zijn de voordelen en nadelen?

Waarschijnlijk heeft iedereen wel eens van Amazon gehoord. Dit is niet voor niets, want het is inmiddels uitgegroeid tot de grootste webshop en het grootste bedrijf ter wereld. Daarom is het helemaal niet ondenkbaar dat je al wel eens met Amazon in aanraking bent gekomen. Voor de echte lezers bieden ze een dienst aan die Amazon Kindle heet. Hiermee heb je toegang tot vele boeken waardoor je deze allemaal digitaal zult kunnen lezen. Op de vraag wat deze service precies inhoud en wat de voordelen zijn wordt in dit artikel antwoord gegeven.

De Amazon Kindle is een bepaald model e-reader. Deze is erg uitgebreid en wordt over het algemeen erg goed beoordeeld als we de reacties op internet mogen geloven. Met de enorme hoeveelheid aan boeken die Amazon heeft kun je als lezer dus wel stellen dat dit een ideaal apparaat is met de bijbehorende service die Amazon levert. Misschien is het in eerste instantie een wat grote investering maar wanneer je veel leest zul je deze er zo uithalen. Het moet geen enkel probleem zijn. Vooral het gemak hiervan is heerlijk en het feit dat je alles op een plaats hebt.

Daarmee zijn de grootste voordelen van Amazon Kindle eigenlijk al benoemd. Het enorme aanbod steekt daarbij ver boven de rest uit. Net als qua producten in het algemeen heeft Amazon qua boeken eigenlijk ook bijna alles. Het zal daarom niet snel voorkomen dat je een bepaald boek niet kunt vinden, mits het van een hele onbekende schrijver is uiteraard. Maar de meest gangbare titels zijn hier allemaal te vinden.

Dan rijst de vraag of er ook nadelen kleven aan Amazon Kindle. Zoals dit met bijna alles het geval is geldt ook hier dat het antwoord ja is. Je kunt namelijk geen boeken die je vanaf een andere plek gaat downloaden op het apparaat zetten, wat wel erg spijtig is mocht je al lid zijn van een andere service. Hiermee wordt je dus als het ware verplicht om ook alles bij Amazon vandaan te halen. Kortom, je wordt een soort van verplicht om de e-reader van Amazon te nemen met alle soorten service die hierbij horen.

De prijs/kwaliteitsverhouding van de e-reader is prima. Het ontwerp is mooie waardoor het apparaat niet alleen goed functioneert maar er ook goed uit ziet. Als laatste is het scherm een pluspunt. Hierdoor kun je lekker lezen in elke omstandigheid.