E-boeken voor kinderen

In navolging van de e-boeken voor volwassenen komen er steeds meer digitale versies van kinderboeken op de markt. Sommige ouders moeten misschien even over een drempel heen voor ze tot de aanschaf van deze e-boeken overgaan. Kinderen kijken immers al vaker naar de schermen van hun smartapparaten dan hun ouders lief is. Voor kinderen die uit zichzelf niet snel een boek zullen lezen kan een e-boek echter ook een stimulans zijn. Zo ontdekken ze dat ze met behulp van een e-reader, laptop of smartphone spannende en boeiende verhalen kunnen beleven.

E-boeken: handig en leuk

Volwassenen ervaren niet alleen op hun werk het gemak van smartapparatuur en efficiënte software, zoals die van https://www.lime-technologies.nl, ook thuis passen ze dat op allerlei manieren in hun dagelijkse leven in. Hun kinderen weten dan ook al op jonge leeftijd apparaten als tablets, smartphones en notebooks te bedienen. Het lezen van boeken via dergelijke apparatuur past daar uitstekend bij en is bovendien erg handig: een e-reader met verschillende boeken neem je nu eenmaal gemakkelijker mee op vakantie dan een stapel boeken voor het hele gezin.

Lezen is belangrijk voor de algemene ontwikkeling van een kind en voor zijn of haar taalontwikkeling in het bijzonder. In wezen is er geen verschil tussen het lezen van een e-boek of de papieren versie van dat boek. Wel kunnen toegevoegde geluidseffecten en interactieve animaties een e-boek extra aantrekkelijk maken. Zo ervaren zelfs de jongste kinderen hoe leuk lezen is.

Geen boekenwurm? Probeer eens een e-boek!

Zeker als een kind uit zichzelf niet snel een boek pakt en gemotiveerd moet worden om te lezen, kan een eigen e-reader een extra stimulans zijn. Met het groeiende aanbod aan e-boeken voor kinderen is er voor iedereen wel een spannend boek te vinden. Voor wie dit eens wil uitproberen is een bezoek aan een bibliotheek aan te raden. Ook daar zijn steeds meer e-boeken te vinden, voor lezers van alle leeftijden.